Aksi Zulkifli Nordin yang CELAKA? | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Selasa, April 02, 2013

Aksi Zulkifli Nordin yang CELAKA?

Kalau ada ahli atau penyokong PAS yang beraksi bangang atau celaka, tu bukan salah PAS. Apa sangat PAS boleh buat kalau seseorang tu memang dah BANGANG atau CELAKA.

MalaysianInsider melaporkan:
KUALA LUMPUR, 2 April — Datuk Zulkifli Nordin didakwa menipu dalam permohonan maafnya malahan cubaan menyabitkan parti Pakatan Rakyat (PR) adalah perbuatan tidak bertanggungjawab, kata DAPSY Pulau Pinang.

Dalam satu kenyataan media hari ini, penolong setiausaha sayap pemuda DAP negeri Pulau Pinang Satees Muniandy menyelar Zulkifli sebagai menipu apabila dalam permohonan maafnya mengatakan mengeluarkan kata-kata penghinaan tersebut semasa berada dalam PAS. - TMI.     
Layak kut orang macam Zul Nordin ni di gelar CELAKA? Aku memang selalu memBANGANGkan orang ttapi nak menCELAKAkan orang aku sangat berhati-hati pasainya istilah celaka ni pada aku cukup berat.

Tapinya tak celaka ka namanya kalau dalam kenyataan minta maaf pun dia nak menipu. Dah la menipu sepasai, cuba babitkan PAS pulak dalam masalah dia padahal dia yang BANGANG.

Sangat tak logik PAS ajar ahlli dan penyokongnya hina agama lain pasai dalam Islam memang ada larangan hina agama orang lain supaya nanti orang lain tak hina balas agama Islam.

Kalau ada ahli atau penyokong PAS yang beraksi bangang atau celaka, tu bukan salah PAS. Apa sangat PAS boleh buat kalau seseorang tu memang dah BANGANG atau CELAKA.

MalaysianInsider juga melaporkan:
“Zulkifli mengatakan kata-katanya ‘Itu Murugan tongkat 14 tingkat’ dan ‘Tuhan Murugan yang pegang tongkat macam di Batu Caves tu’ adalah pada 10 tahun lalu, tetapi sebenarnya Patung Murugan itu diperkenalkan semasa sambutan Thaipusam pada 2006.

“Jadi, jelas dalam kenyataannya beliau berbohong. MIC mungkin menerima permohonan maafnya tetapi tidak masyarakat India-Hindu,” tegas Satees. - Ibid.
Bab Zul Nordin ni dari dulu masa awal-awal nama dia naik pun aku dah prejudis pasai ceramah dia lantang sangat, pulak tu benda yang dia cakap tak berapa nak masuk akal. Aku dah tak ingat apa antara buah dia yang tak berapa nak masuk akal tapi memang ada.

Aku cukup setuju dengan apa yang PakBakar tulis pasai Zul Nordin ni. Sejak sebelum pilihan raya 2004 lagi PAS dah tebus kesilapan terima Zulkifli Nordin sebagai ahli. Dan aku cukup heran macamana nama mamat ni boleh lekat jadi calon PKR masa PRU12 dulu.

Apa pun elok sangat la PKR buang mamat CELAKA ni awal-awal, kalau la PKR masih simpan mamat ni dan dicalonkan pulak untuk PRU13 nanti, aku tak boleh bayangkan apa kerosakkan yang akan dia bawa.

Aku sampai pernah terfikir tak mustahil Zul Nordin ni mungkin dalam skrip Umno BN untuk kucar kacirkan pakatan pembangkang.

Apa pun, yang paling aku mushkil sekali, pasai apa PERKASA sampai la ni  takdak buat pun demonstrasi untuk bela Naib Presiden depa ni...

Nota kaki makan cekam:  Tanpa memang prejudis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...