Apa yang Pemuda PAS Perak bincang dengan Ngeh ni? | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Rabu, September 19, 2012

Apa yang Pemuda PAS Perak bincang dengan Ngeh ni?

Gambar kat sebelah ni aku jumpa dalam facebook page Raja Iskandar, Naib Ketua Pemuda PAS Pusat merangkap Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak.

Tak pasti pulak apa yang depa sembangkan tapi dibawah gambar tu Raja Iskandar tulis:
Bersama rakan pemuda PAS Perak berbincang dgn Dato' Ngeh Noo Ham, Pengerusi Dap Perak tentang isu himpunan aman bantah hina Nabi SAW.

Dato' Ngeh bantah keras penghinaan terhadap Rasulullah SAW dan sangat kesal dgn Umno yang memutar belitkan kenyataan beliau. - Facebook
Memang tak salah Pemuda PAS Perak pi jumpa Ngeh, malah satu tindakan yang cukup bagus mintak penjelasan terus dari mulut Ngeh daripada belasah tak tentu punca.

Cumanya aku harap Pemuda PAS Perak tak buat tindakan gila sampai ambil pendekatan jadi jurucakap untuk Ngeh pulak, sangat tak sesuai dari persepsi politik walaupun Ngeh kata kenyataan dia diputarbelit. Putarbelit kot mana aku pun taktau.

Bukan maksud aku Pemuda PAS Perak selalu buat tindakan gila tapi orang politik ni bukan boleh kira sangat, kadang-kadang ada jugak hari bangang depa.

Malaysiakini melaporkan:
Pengerusi DAP Perak Ngeh Koo Ham dikecam ekoran satu kenyataannya yang mempersoalkan rancangan Pemuda Umno untuk bergabung bersama Pemuda PAS bagi menyuarakan bantahan ke atas pengarah filem anti-Islam Innocence of Muslims.

Akhbar Berita Harian melaporkan, tiga laporan polis turut dibuat di Perak bagi menggesa kerajaan menyiasat Ngeh atas dakwaan "menghina Islam". - Mkini.
Sebelum ni Ngeh ada update status dalam twitter dia macam imej kat sebelah. Yang mushkilnya apa maksud dia bila dia tulis "Are muslims wasting too much time & energy on this?"

Pada aku satu kenyataan yang sangat tak perlu dan layak dikategorikan sebagai BANGANG.

Ataupun, mungkin betul andaian sahabat aku blogger ManjongMari yang tulis:
Satu lagi yang kita sedia maklum, DAP akan mengadakan EGM Tahunannya sedikit masa lagi, dengan apa situasi yang berlku, Ngeh mesti melakukan sesuatu isu yang berupaya dapat menarik perhatian ahli-ahli DAP yang extrime yang mana dengan ini dapat mengekalkan nya sebagai Pengerusi DAP Perak lagi.. - Manjongmari.
Dengar khabar anginnya dah semakin ramai ahli dan penyokong DAP yang mula meluat dengan Ngeh ni termasuk di kawasan dia sendiri Setiawan.

Berkaitan


Nota kaki makan cekam:  Tanpa memang prejudis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...