Jawapan Setpol MB Kedah isu PKNK beli saham Felda Global Ventures | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Isnin, Julai 16, 2012

Jawapan Setpol MB Kedah isu PKNK beli saham Felda Global Ventures

Ada orang kata ada orang yang tak suka kat Ust Azizan belasah dia pasai isu Perbadanan kemajuan Negeri Kedah (PKNK) beli saham Felda Global Ventures Holdings.

Depa kata bila PKNK beli saham tu menunjukkan yang kerajaan negeri kedah menentang aspirasi PAS Pusat. PAS Pusat melalui Lajnah Peneroka yang sub kepada ANAK menentang penyenaraian FGV di pasaran saham sampai turun naik mahkamah tiba-tiba PKNK boleh pulak pi beli sampai 500,000 unit.

Bukan nak kata kat orang lain, kalau aku terbaca laporan SinarHarian tu, mungkin aku pun akan belasah.  Bukan pasai tak sukan Ust Azizan ka apa, tapi pasai laporsan Sinarharian tu sangat-sangat menjolok mata.

Cumanya, patutkah Ust Azizan yang dipersalahkan dalam isu ni?
[Sumber: Sinarharian]
Aku malas nak komen panjang-panjang pasai isu ni, aku cuma nak salin tampal jawapan oleh Sanusi Mohd Nor, setiausaha politik MB Kedah dalam facebook.

[Sumber: Facebook]
Isu yang lebih besar lagi, sampai bila Ust Azizan nak simpan penchachai yang selalu beraksi macam 'si anjing Umno' ni pegang PKNK. Kalau setakat pegawai biasa mungkin takdak masalah sangat tapi untuk jadi Ketua Eksekutif memang tak sesuai.

Takkan takdak kat dalam PKNK tu pegawai yang faham aspirasi PAS Kedah untuk dilantik pegang jawatan tu.

Macam tu jugak la untuk GLC lain yang ada di Kedah tu, tak semestinya kena orang PAS atau Pakatan Rakyat, yang faham dan sanggup bertindak selari dengan aspirasi kerajaan Negeri pun dah cukup.

Apa pun menarik jugak kalau boleh tengok Ust Azizan bersilat kalau ada wartawan tanya dia dalam isu ni.

Berkaitan


Nota kaki makan cekam:  Tanpa memang prejudis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...