Top100 Ranking Blog PR 16 November 2012 - Carta DaunKari | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Halaman

Sabtu, November 17, 2012

Top100 Ranking Blog PR 16 November 2012 - Carta DaunKari


Ranking top50 blog carta PR pilihan Daunkari kali ni turun lagi, turun 15,587 mata kepada 149,036 mata.

Walaupun turun tapi rasa seronok sikit bila tengok bertambah lagi blog yang berjaya mencecah di bawah 1,000 ranking Malaysia.

Cuma yang tak berapa nak seronoknya, blog aku terus jatuh, standard la kalau tak rajin sentiasa update secara berkala.

Dari pemerhatian aku, kalau nak maintain ranking nak kena paling kurang 3 entry sehari, kecuali la kalau entry semua power menangkap, itu pun bergantung setakat mana kekuatan sesuatu blog tu.


Apa pun, layan ja la ranking kat bawah ni.

TopBlog PR
Pilihan Cenangau
Malaysia
16/11/12
TopBlog
16/11/12
Malaysia
1/11/12
TopBlog
1/11/12
Turun
Naik
AmenoWorld233123510
Era Pasca359270064
Anak Sungai Derhaka44534092-1
Milosuam51744113-1
Kelab Greenboc603548250
Addin63164634-2
Omak Kau889787081
Jalan Pulang93181081102
Salehudin11469102390
Tukar Tiub1219108397-3
Kedahlanie.info1407111669154
Kedah.kini1569122269219
Cenangau166413122512-1
Kerajaan Rakyat18491426082713
Pencacai Semalaysia18841524872510
Bloglist Malaysia1909161961193
Ibnu Hasyim195017160913-4
Sedaka Sejahtera2000181995202
Wasukalu2012192619289
Naimnikmat202120185017-3
Biaqpila215121162614-7
PASPB237022191818-4
ek-eleh2375232730296
Warta Maya241824241323-1
Nizar Coretanku2669252835316
Haluan Kiri27232640134216
Manjongmari273327183316-11
Mohd Sayuti Omar2816283379379
Sakmongkol293529244724-5
Ikutsukaaku ISA3056302872322
Kerabu Bersuara3205312985332
Kerengga324332283030-2
Mat Indera Sipejuang329633260026-7
Warta Subhi364734239822-12
Zakri Ali3700353287361
Idah Salam3701364806459
Bicara Abu Nawas3711373810403
Batu vs kayu3774383819413
Dunia Cacamerba384939321434-5
Blog Hangit387540356738-2
Demo Lonie390441321835-6
MediaPerak.com436742115111-31
Malaysiaberih5627435889474
Cananglahnie564344442943-1
Al-Brangi61404575555510
Sharpshooter66934683895913
SelatanOnline7113476837514
Cipan Tapir Tenuk712748361039-9
Sisi Bukit7462497630567
Tukang Lawan747550450344-6
Aiyang841551601848-3
Penarikbeca843752110626412
Siyasahsyariah855653647850-3
Pahang Daily914654617849-5
Pulakdah930955578846-9
Ada Aku Kesah9417568892604
Mountdweller94795710089625
Karat Hijau978058160287214
Al-Husseyn1085159729352-7
Sokong PR1134860791958-2
Nusajayakini114246110365632
Yong suka kuning123226213611675
Siasahkini12510639229
Mimpi Senja1299164730753-11
Aduka Taruna1311865737754-11
AgenDSAI1477766987661-5
IdaMan14844678821
Pas Caw Bkt Sentosa2150456815195713
Ini-yang-aku-rasa16131691377168-1
Utusankini168287021411777
Pak Karamu169657121691787
Laksamana Bkt Bintang17843721475470-2
Edyesdotcom187287322993818
Waghih188427412046
sabahdaily19018751859574-1
Bujang Susah202697618982760
Mutaligat2066777784357-20
Wfauzdin207837810022
Telok Bakong21020791877975-4
Lagi Berita21264801212965-15
Budak kampung Online246908124765854
SoladaritiAnakMudaMalaysia27298822242580-2
Pemuda Cheh273778324546841
Penyapusial28278842430282-2
Batu Gajah Mari2912585no data905
Semut Malaysia3027786no data11024
Aspan Alias31217871658873-14
Kedah-Onlineno data881245166-22
Otai Manjungno data891381769-20
Kopitiam Bang Nanno data902238679-11
Haniefno data912447183-8
Perisi Rakyatno data922865686-6
Kulup Sakahno data933112987-6
Bancuhno data94no data89-5
Aku budak balunno data95no data91-4
Buletinonlineno data96no data93-3
Al-Banjari Onlineno data97no data94-3
Marhaenno data98no data95-3
Misai Merahno data99no data96-3
Bawean Termenungno data100no data97-3
*Data pada 16 Nov 2012 11.15pm.
Kalau nak tengok carta yang sebelum-sebelum ni, boleh klik di sini.

Akhirnya, macam biasa, kalau ada yang patut masuk carta ni tapi tak masuk, jangan segan-segan bagitau. Kalau segan nak tulis suruh masukkan blog sendiri kat ruang komen, email terus kat aku pun takpa. Aku takdak masalah, "tanpa prejudis." Pun begitu, aku akan screen dulu untuk pastikan "bukan blog part-time prono/hiburan sensasi melampau"

Cumanya, nak tambah sikit, kalau boleh tu, 'paparkan' la blog aku dalam bloglist hangpa sebagai tanda sokongan.

Kat bawah ni macam biasa jugak, aku sediakan 'borang' khas Alexa. Kalau nak semak ranking  masukkan alamat blog lepas tu terus tekan "enter" (jangan sibuk nak cari "button enter", memang tak nampak.) Lepas tu ruang tu akan paparkan keputusan terkini kedudukan ranking blog tu.

Kalau blog hangpa patut masuk ranking tapi tak masuk jangan segan-segan bagitau kat aku.


Nota kaki makan cekam:  Tanpa prejudis...

3 ulasan:

  1. alamak bro turun lagi 15,587 mata kepada 149,036 mata. mana tak turun, banyak blog PR tido. ada yang berbulan tak update.Sampai satu tahap gua rasa nak buat entry "blogger PR bertukar arah" dan "blogger PR berjuhad di Gaza".. wakaka. Yang sedih tu mereka adalah otai blog PR. Kritikan mrk ada kualiti. Tiba-tiba mrk hilang.. satu kerugian besar pd PR.

    BalasPadam
  2. pergh era pasca... bukan setakat atasi cenangau seperti yang dia idamkan dua minggu lepas. tapi ASD dan milo suam pun kena kali ni... tahniah.. Mampukah erapasca atasi ameno world pula...

    BalasPadam
  3. Nak join jugak boleh.. blog baru tp agak mengancam.. heheheh
    http://pakat-pakatkalih.blogspot.com

    BalasPadam

Boring la layan komen anon... Hahaha...

SEGALA KOMEN ADALAH TANGGUNGJAWAB PENGKOMEN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...