Widget/Gadget Bursa Malaysia (KLSE) & harga minyak mentah | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Khamis, November 20, 2008

Widget/Gadget Bursa Malaysia (KLSE) & harga minyak mentah


Aku takdak idea nak tulis update jadi saja laa try buat lagi satu widget. Kalau kat blogger.com depa dah ubah nama jadi gatget. Kut kut ada yang teringin nak bubuh macam yang ada kat blog aku ni kat blog hangpa. Boleh laa takat nak tau berapa mata BSKL jatuh berbanding harga minyak dunia.

Lagi satu kalau sapa-sapa ada nampak kat mana-maka web yang ada harga minyak petrol/diesel malaysia yang terkini yang macam berubah automatik, maksud aku yang boleh diguna dalam widget ni tolong bagi tau, penat dah aku cari tapi tak jumpa.

Cumanya satu benda aku nak peringat, widget ni aku buat sendiri-sendiri, kira lanun jugak laa,cilok dari Bhairan,  jadi apa-apa hal tanggung sendiri.

Berapa lama boleh tahan taktau laa, selagi BHarian tak ubah javascript yang aku lanunkan tu rasanya salagi tu laa boleh pakai.

<script type="text/javascript" src="http://www.cenangau.50gigs.net/script/klse&minyak.js"></script><noscript>Get the <a href="http://cenangau.blogspot.com/2008/11/klse-oil-price">KLSE & oil price</a> widget and many other<br><a href="http://cenangau.blogspot.com/search/label/Widget/">great free widgets</a> at<br><a href="http://cenangau.blogspot.com/search/label/Widget/">Cenangau Widget</a>!</noscript>

Kut-kut ada blogger baru yang tak tau cara. Caranya senang ja. Highlight yang color hijau tu, lepas tu kat dalam add gadget blogger.com (>>layout >>Page Element>>Add Gadget) pilih yang 'HTML/JacaScript', lepas tu paste je kat dalam tu.

Kalau tak jadi bagitau aku, kalau rajin laa..

Updated

Server http://www.cenangau.50gigs.net tu dah mampos, jadinya file js tu dah takdak dah.

Kalau ada yang nak guna widget BSKL dan harga minyak tu boleh guna yang kat widgetbox

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...