Bukti yang orang Johor memang BANGANG | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Isnin, Mei 13, 2013

Bukti yang orang Johor memang BANGANG

Tapi yang jelasnya dan fakta yang pada aku sapa pun tak boleh tolak berdasarkan keputusan kerusi P164 tu, majoriti orang melayu Johor memang bangang dan majoritinya pulak tu bukan kecik anak punya majoriti.

Malaysiakini melaporkan:  
Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan mencabar parti Pakatan Rakyat untuk menjemput Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi menerangkan dakwaan penipuan yang berlaku semasa pilihan raya 5 Mei.

Beliau berkata, tiada sebab mengapa SPR akan menolak pelawaan pembangkang sekiranya bertujuan untuk memberi penjelasan.

"Saya dengan ini mencabar pembangkang supaya memanggil SPR ke tempat mereka. Saya juga mengesyorkan supaya SPR saman mereka yang buat tuduhan terhadap SPR. - Mkini.   
Pasai apa pulak Pakatan Rakyat nak takut? Pasai apa pulak Pakatan Rakyat nak habis modai? Pasai apa pulak Pakatan Rakyat takdak apa nak kata?

Kalau tanya bab dakwat saja pun tentu punya SPR tergagap-gagap nak jawab. Macam tu jugak bab kotak undi, belambak soalan yang boleh ditanya.

Tapinya pada aku takdak guna pun kalau panggil SPR jumpa sekarang ni, pasainya SPR takkan buat apa pun. Kalau SPR jawab pun, aku yakin semua jawapan depa jawapan yang BANGANG yang tak menyelesaikan masalah malah akan menyakitkan hati.

Dari buang masa layan SPR lebih baik la himpun semua bukti-bukti penyelewengan terutama sekali oleh petugas SPR untuk buat petisyen.

Memang la petisyen pun aku yakin takkan berpihak kepada Pakatan Rakyat, tapi sekurang-kurangnya kita ada bukti yang kukuh dan siap dengan saksi untuk mempertahankan dakwaan kita yang memang kompom Umno BN menang PRU13 sebab penipuan.

Sekurang-kurangna kita tak cakap kosong, cakap yang cuma layak jadi bahan sembang kedai kopi tapi bila orang tanya pasai bukti langsung terkedu tak boleh jawab tapi kita ada bukti kukuh yang bila-bila masa pun kita boleh bentangkan.

Berbalik kepada kenyataan Ahmad Maslan tu, memang sah BANGANG malah terlalu jelas sangat tahap keBANGANGnya.

Tapi nak buat macamana, nak salahkan dia beraksi BANGANG pun tak berapa nak boleh jugak. Pasainya keputusan PRU13 baru ni membuktikan aksi BANGANG macam ni masih lagi ramai yang percaya, cuma orang yang BANGANG ja kut boleh percaya kat orang yang selalu sangat beraksi BANGANG ni.

Dia bukan saja menang lagi kali ni tapi masih menang dengan majoriti yang besar.

P164 PONTIAN
Jumlah Pengundi: 49,633
Datuk Ahmad Bin Maslan (BN) -27,804
Haniff @ Ghazali Bin Hosman (PKR) -14,077
MAJORITI: 13,727
Jumlah undi: 42,754 | Peratus mengundi: 86.14% | Undi rosak: 873
Penyandang: Ahmad Maslan - Maj: 14,444

Mungkin atrikel aku sebelum ni, terlebih sangat, kata orang Johor BANGANG dan orang PAS Johor BANGANG kuasa dua. Memang tak semuanya BANGANG.

Tapi yang jelasnya dan fakta yang pada aku sapa pun tak boleh tolak berdasarkan keputusan kerusi P164 tu, majoriti orang melayu Johor memang bangang dan majoritinya pulak tu bukan kecik anak punya majoriti.

Nota kaki makan cekam:  Tanpa memang prejudis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...