Top100 Ranking Blog PR 1 Disember 2012 - Carta DaunKari | Cenangau Daunkari

Iklan Top

Halaman

Top100 Ranking Blog PR 1 Disember 2012 - Carta DaunKari

Ranking top50 blog carta PR pilihan Daunkari kali ni pun turun lagi, turun 12,690 mata kepada 161,726 mata. Nampaknya Muktamar Agung PAS baru-baru ni tak cukup kuat untuk naikkan ranking blogger PR.

Apa pun, portal blog MediaPerak& nampaknya semakin meningkat balik. Data ranking sebelum ni macam kat jadual bawah tu aku guna data masa portal domain .com.

Mungkin ada yang tak sedar, MediaPerak  terpaksa tukar domain dari .com kepada .net pasai kena sekat SKMM tak lama selepas SKMM bagi amaran.

Jadinya, blogger yang terlepas pandang dan tak tukar lagi alamat baru MediaPerak dalam bloglist hangpa, harap boleh tukar segera kepada http://mediaperak.net.    
TopBlog PR
Pilihan Cenangau
1/12/2012rank16/11/2012rankTurun
Naik
AmenoWorld245123310
Era Pasca303235920
Anak Sungai Derhaka430344530
Milosuam504451740
Kelab Greenboc648560350
Addin712663160
Jalan Pulang1058793181
Omak Kau107288897-1
Salehudin11049114690
Tukar Tiub1108101219100
Wasukalu1396112012198
Cenangau1506121664131
Kedahlanie.info172613140711-2
Kedah.kini182914156912-2
ek-eleh1865152375238
Pencacai Semalaysia192316188415-1
Bloglist Malaysia194217190916-1
IdaMan211718148446749
MediaPerak.net22211943674223
Ibnu Hasyim234020195017-3
Mohd Sayuti Omar2404212816287
Biaqpila247722215121-1
PASPB256323237022-1
Kerajaan Rakyat257424184914-10
Haluan Kiri2648252723261
Warta Maya274226241824-2
Manjongmari2804272733270
Sedaka Sejahtera288628200018-10
Sakmongkol2921292935290
Batu vs kayu3001303774388
Naimnikmat329331202120-11
Kerengga3520323243320
Ikutsukaaku ISA359133305630-3
Zakri Ali3741343700351
Nizar Coretanku416635266925-10
Mat Indera Sipejuang421436329633-3
Sharpshooter4292376693469
Dunia Cacamerba4759383849391
Warta Subhi589339364734-5
Karat Hijau58974097805818
Demo Lonie5998413904410
Penarikbeca60074284375210
Tukang Lawan6064437475507
Kerabu Bersuara613244320531-13
Al-Husseyn629645108515914
Cananglahnie646146564344-2
SelatanOnline6962477113470
Cipan Tapir Tenuk7025487127480
Malaysiaberih712849562743-6
Siyasahsyariah7218508556533
Bicara Abu Nawas727951371137-14
Blog Hangit754252387540-12
Mountdweller7936539479574
Sisi Bukit799554746249-5
Aiyang836155841551-4
Aduka Taruna85235613118659
Aspan Alias878357312178730
Al-Brangi912758614045-13
Yong suka kuning102155912322623
Nusajayakini110006011424611
Pulakdah1125861930955-6
Sokong PR11490621134860-2
AgenDSAI118506314777663
Edyesdotcom121246418728739
Laksamana Bkt Bintang124376517843727
Pas Caw Bkt Sentosa2134596615045682
Siasahkini13470671251063-4
Pahang Daily1353868914654-14
Wfauzdin139126920783789
Ada Aku Kesah1407370941756-14
Waghih140987118842743
Freezone Terengganu1453072no data10533
Mimpi Senja14731731299164-9
Pakat-pakat kalih1475474barubarubaru
Mutaligat160447520667772
Lagi Berita167287621264804
Buletinonline1707677no data9619
Budak kampung Online175267824690813
Ini-yang-aku-rasa18326791613169-10
Misai Merah1886880no data9919
Utusankini18982811682870-11
Ajijoi1994582no data12341
Pak Karamu20075831696571-12
Telok Bakong20516842102079-5
Orang Ni2383885barubarubaru
Kopitiam Bang Nan2478786no data904
SoladaritiAnakMudaMalaysia24920872729882-5
Perisi Rakyat2764588no data924
Pemuda Cheh28743892737783-6
Pemuda Besut3060790no data10212
Idah Salam3994291370136-55
sabahdailyno data921901875-17
Bujang Susahno data932026976-17
Penyapusialno data942827884-10
Batu Gajah Marino data952912585-10
Semut Malaysiano data963027786-10
Kedah-Onlineno data97no data88-9
Otai Manjungno data98no data89-9
Haniefno data99no data91-8
Kulup Sakahno data100no data93-7
*Data pada 1 Dis 2012 9.15pm.

Kalau nak tengok carta yang sebelum-sebelum ni, boleh klik di sini.

Akhirnya, macam biasa, kalau ada yang patut masuk carta ni tapi tak masuk, jangan segan-segan bagitau. Kalau segan nak tulis suruh masukkan blog sendiri kat ruang komen, email terus kat aku pun takpa. Aku takdak masalah, "tanpa prejudis." Pun begitu, aku akan screen dulu untuk pastikan "bukan blog part-time prono/hiburan sensasi melampau"

Cumanya, nak tambah sikit, kalau boleh tu, 'paparkan' la blog aku dalam bloglist hangpa sebagai tanda sokongan.

Kat bawah ni macam biasa jugak, aku sediakan 'borang' khas Alexa. Kalau nak semak ranking  masukkan alamat blog lepas tu terus tekan "enter" (jangan sibuk nak cari "button enter", memang tak nampak.) Lepas tu ruang tu akan paparkan keputusan terkini kedudukan ranking blog tu.

Kalau blog hangpa patut masuk ranking tapi tak masuk jangan segan-segan bagitau kat aku.


Nota kaki makan cekam:  Tanpa prejudis...

2 ulasan:

GeloraHatiMuda berkata...

haha, apabila otai semua tido , blog gua naik nombor sebelas.. pergh!! siap beat tuan rumah lagiii sebab cenangau cuti dekat 10 hari tak update..

Cikgu Din berkata...

apa kene...blog teman tak boleh kalahkan cenangau....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...